Melding maken (voorheen ondertrouw)
donderdag 8 maart 2018
Of je nu doordeweeks voor de wet trouwt, om bijvoorbeeld alles goed vast te leggen voordat jullie kindje geboren wordt of een grote bruiloft organiseert met alles erop en eraan, je moet hiervoor altijd melding maken bij de gemeente.
Waar moet je aan denken qua tijdsbestek, kosten en overige opties? We zetten het hier allemaal voor je op een rijtje (wijzigingen voorbehouden).
Melding maken (voorheen ondertrouw)
Welke manier van trouwen je ook kiest, je moet hiervoor altijd eerst melding maken bij de gemeente. Dit moet minimaal 2 weken voor de datum van het huwelijk gemeld zijn bij de gemeente. Om dit te doen kun je telefonisch via 140174 een afspraak maken. Bij sommige gemeentes kun je digitaal de melding maken, in Westland moeten jullie samen langskomen op het gemeentehuis (Verdilaan, Naaldwijk). Je krijgt voor deze afspraak een informatiemap thuisgestuurd, waarbij ook een formulier zit om wat gegevens op in te vullen, zoals van jullie zelf, jullie ouders, getuigen en wie je wilt kiezen als trouwambtenaar. Neem dit mee naar de afspraak , evenals een identiteitsbewijs. Bij het maken van de melding moeten ook de kosten voor jullie huwelijk per pin betaald worden en kies je welk trouwboekje je wilt hebben.
Heb je nog een vraag over het trouwen in de gemeente Westland, qua locaties of kosten? Mist er nog informatie waarmee we dit kunnen aanvullen? Laat het dan aan ons weten!
Lees ook
- Melding maken (voorheen ondertrouw)
- Trouwambtenaar van de gemeente
- Zelfstandig werkend trouwambtenaar
- Eigen persoonlijke trouwambtenaar
- Gratis trouwen
- Trouwen gereduceerd tarief
- Trouwen op een gemeentelijke locatie
- Trouwen op een externe locatie
- Overige kosten huwelijk of partnerschap
- Trouwen in Gemeente Westland